Milyen előnyei vannak egy vlearning rendszernek a cégek szempontjából?

A mai technológiai innováció világában az online tanulás kiemelt szerepet játszik a vállalati életben. A legtöbb szervezet arra törekszik, hogy egyedi e-tanulási megoldásokat alakítson ki különféle képzési célok elérése érdekében. Az online tanulásnak számos előnye van: a munkaerő-részvétel fellendítése, a készségek hiányának áthidalása és a szervezeti teljesítmény javítása.

Milyen területeken lehetséges használni?

Nézzünk pár példát:

  • Soft skill készségek fejlesztése
  • Onboarding
  • Etikai kódex: például felismerni az etikai figyelmeztető jeleket
  • Termékfejlesztés
  • Projektmenedzsment
  • Szoftverek használata

Előnyök egy vállalat szemszögéből

A modern online képzés javítja a tréning hatékonyságát, ezáltal könnyebbé és pontosabbá téve a nyomonkövetést, a vizsgáztatást és a tanúsítást.
A szervezeteknél az online tanulási rendszerben többek között ezek az előnyök figyelhetők meg:

Munkahelyi képzési programok hatékony irányítása. Személyre szabott tartalom továbbítása a diverzifikált közönség számára, centralizált rendszer használatával.

Csökkentett utazási és infrastrukturális költségek, ellentétben az oktatók által vezetett képzésekkel.

A tanulás összehangolása a különféle képzési célok elérése érdekében, például értékesítési képzés, soft skill készségek fejlesztése.

Automatizmus, azaz csak el kell indítani a folyamatot, onnan már a rendszer tudja, hogy kinek milyen képzés szükséges.

A modern tanulási rendszer legfontosabb jellemzői

A 2020-as év kétségkívül az innovációk éve, mivel a teljesítményorientált és a ROI-hoz (Return on Investment = a befektetés megtérülésének mutatója) igazított tanulási megoldások felé mozdult el a világ. Lássuk a fontosabb tényezőket!

Adaptív tanulás

Az adaptív tanulás azonosítja a hiányosságokat, és olyan képzést biztosít, amely megfelel a célközönség személyre szabott igényeinek. Következésképpen a képzési tanfolyam testreszabása költséghatékony, specifikus és elérhető.

Mikroképzés

A mikrotartalom-átadás az egyik legfontosabb e-tanulási trend, amely a rövid és lényeges tartalom továbbítására koncentrál. A releváns információkat videóra, játékokra, diákra és formázott rövid időtartamú munkamenetekre osztja.

Gamification, játékosítás

Az e-tanulási tartalom játékosításában rejlik a lehetőség arra, hogy a résztvevőket bevonja és ösztönözze a pontszámok, eredmények és egyebek felhasználásával. A tanúsítványok, szintek és ranglisták vonzzák és ösztönzik a felhasználót arra, hogy több kurzusra lépjen be, ami majd növeli a munkahelyi teljesítményt.

KPI-hez kapcsolódó tanulás, mérhetőség

A kulcsfontosságú teljesítménymutatók (KPI) személyre szabott képzési tartalmat biztosítanak mindenki igényeinek megfelelően. A KPI-adatokat lehet elemezni, az alkalmazottak teljesítményének mérése és a képzési program általános hatékonyságának javítása érdekében.

Jelentések készítése

Az automatikus kiértékelés követi a munkavállalók teljesítményét, és jelentéseket generál a készségek hiányosságairól. A jelentések alapján a szervezetek gyorsan felbecsülhetik az alkalmazottak teljesítményét, hogy kiderítsék, megfelelnek-e a kitűzött céloknak.

Azonnali visszajelzés

Az alkalmazottak pontszáma és válaszai alapján a vezetők azonnali visszajelzést adhatnak az egyének számára. Ennek eredményeként mindez hozzájárul teljesítményük javításában, általános haladásuk értékelésében és a kompetencia hiányosságainak áthidalásában.

Online hozzáférés

Az online tanulás biztosítja, hogy az alkalmazottak bármilyen képzésen részt vehessenek bármikor, tehát otthon, az irodában vagy akár útközben is.

Növeli az elkötelezettséget

A dolgozók célzottan vesznek részt a személyre szabott képzési tartalmakban. A résztvevők számára csak a szükséges képzés kerül kiküldésre, és nem lesznek túlterhelve, így sokáig megtartható a munkaerő és jobban is teljesítenek a munkahelyen.

Csökkenti a költségeket

A hagyományos tantermi megközelítésről az e-tanulásra való áttérés csökkenti az utazáshoz és az infrastruktúrához kapcsolódó általános költségeket.

Időmegtakarítás

Az e-tanfolyamok rövid és érthető tartalomként (videók, podcastok, képek stb.) érhetők el az eszközökön, például okostelefonokon és táblagépeken. Tehát bármikor és bárhol hozzájuthatnak a képzéshez.

Összefoglalás

Manapság a különféle iparági szervezetek kihívásai közé tartozik a folyamatos munkahelyi képzés anélkül, hogy egyszerre vonnának ki mindenkit több órára a folyamatokból. A vállalati képzés sokak számára elhanyagolt terület, de minden szervezet számára szükséges.

Ha olyan innovatív e-tanulási szolgáltatásokat keres, amelyek megfelelnek a vállalati képzési igényeinek, akkor a Dobedu kiváló választás lehet. Szakértelmünk van a személyre szabott e-tanulási megoldások létrehozásában. Mindenki igényét kielégítjük, függetlenül attól, hogy e-tanfolyamokat kíván kidolgozni a kiskereskedelemben dolgozó értékesítői alkalmazottak számára, gyártásban, vagy fehérgalléros irodai szakemberek részére.